Get Adobe Flash player

Om man inte vill gå och lägga sig och dö som en gammal elefant vad ska man göra då?

Om man inte vill lägga sig ner och dö eller skärma av sig från sitt dåliga samvete vad gör man då?

 

 

Våra hjärnor är inte skapade för att kunna hantera hot som finns i framtiden, vi reagerar på direkta hot. Visst kan vi gå runt och känna oss illa till mods ett tag tills vi lyckas skingra tankarna. Att hantera klimathotet, utrotningen av ekosystem, m.m. är vi ytterst dåligt rustade för, de är hot i framtiden och sådant som man känner att man inte mäktar med, varför göra något?

Det går åt skogen i vilket fall som helst ! Lev nu i morgon är det för sent eller? Just det där kom den där obehagliga skuldkänslan igen. Kanske dags att förbereda sig för den annalkande katastrofen, planera för den, skaffa kunskaper om den eller?

Nej detta tror jag personligen är helt fel därför det tar bort livsglädjen från en och gör att oron äter upp en från insidan. Ja vi står inför hot och ja det kommer förändringar som inte kommer att vara trevliga för oss, oro löser inga problem de paralyserar en och handlingsförlamar en och hjälper oss inte att möta framtiden.

Njut av livet hitta sätt att göra det på som du bedömer kommer att finnas kvar även om ekonomin havererar, de färdigtillverkade sysselsättningarna som finns idag kommer att försvinna.

Hitta sätt att förflytta dig på som inte belastar din ekonomi så mycket, då brukar den ej eller belasta miljön lika mycket. Var rädd om det riktiga rikedomarna, vänner, familjen fina upplevelser med dem.

Gör sånt som du tycker om att göra som inte kostar pengar för de sakerna kommer att finnas kvar, återupptäck gamla nöjen. Börja använda din kropp, det är det ända du äger, allt annat är bara till låns.

Låt dig inspireras av andra, här har du en som är bra på det Nate Hagens Limit to Growth

T.Falk