Get Adobe Flash player

Att leva som man lär

 

Att ställa om sin livsstil är en långsam process där resan är en del av målet och för oss har det inneburit att vi fått ett bättre och rikare liv.

 

 

Inledning

Jag talar i egen sak och vi har gjort denna resa i12 år nu och anpassat oss alltmer till en hållbar livsstil, steg för steg och stegen har inte handlat om uppoffringar utan ökad livskvalité. Resan till där vi är idag har gjorts stegvis och inbland utan att vi egentligen planerade för det.

Mat

Om vi tar vår kosthållning kom förändringen genom behovet av att ändra på den mat vi åt för att må bra, inte för att spara på miljön eller för att få ner vårt klimatavtryck. Förändringen kom den andra vägen men resultatet blev att vi idag äter bara bråkdelen så mycket kött och processad mat som tidigare och det finns ingenting som skulle kunna få oss att gå tillbaka till den mat vi åt tidigare.

Transport

Mina resor till och från arbetet har alltid präglats av att åka kollektivt ända från jag börja jobba 1981 tills vi flyttade hit till Åland 2008. Detta sätt att pendla till jobbet finns inte här.

 

Jag valde att använda bussen även här för mina resor i 7år när jag var tvungen åter igen pendla till jobbet. Under den tiden gjorde jag en  intressant iakttagelse, att de som använde kollektivtrafiken här var i huvudsak dem som inte kunde använda bil. Med andra ord, jag var och är en udda fågel som utnyttjar kollektivtrafik. Det är tråkigt att inte fler har upptäckt bekvämligheten med att låta någon annan ta hand om transporten.

Boende

Vi lever Off-Grid ungefär 6 månader om året och en bättre läroplats en detta är svår att finna när det gäller att leva mer hållbart. Att vi sen lever ute på en Ö gör att man får en väldigt bra erfarenhet av alla flöden vi människor är beroende av, för om man lever på en Ö Off-Grid så får man ta hand om allt själv, både det som tillförs och det som kasseras, eller rättare sagt återanvänds. En plats som gjord för cirkulära flöden.

 

Resor

Våra resor utomlands är svårare att hantera hållbart och där väljer vi att klimatkompensera för dem, inte det bästa sättet utan det näst bästa. Det bästa är att inte flyga alls.

 

Om man sen försöker hålla flygavståndet så kort som möjligt och göra det så sällan som möjligt så minskar man sin påverkan radikalt. När man sen gör flygningar kompenserar man utsläppet av koldioxid genom att betala för miljöåtgärder som kommenterar för det utsläpp som ens resa har orsakat.

 

Konsumtion

Vår konsumtion har minskat ordentligt, det hägrar inte längre att köpa saker utan det görs nu mera efter behov. En iakttagelse vi har gjort är att köpa kläder second hand är inte bara bra för miljön och plånboken, utan att man får bra kvalité. Egentligen inte konstigt för om det inte vore kvalité så skulle det inte bli en second hand vara.

Klimatavtryck

Man behöver inte räkna på hur stort klimatavtryck som ens livsstil ger men det är ett ytterst bra redskap för att få en bild över ens klimatpåverkan. Problemet uppkommer när man ger sig på att försöka få med allting och upptäcker att allt man gör ger påverkan och hopplösheten börja infinna sig. Tänk då på att all mänsklig aktivitet ger miljökonsekvenser därför är det frågan om en kvalitativ påverkan som vi ska arbeta med.

 

Slutord

Vi måste se på oss själva och erkänna för oss själva att, ja vi påverkar och vi påverkar mer än vad vi borde, men vi har rätt till att uppta yta och påverka vår planet med vår existens, problemet är kvantitativt och det kan vi göra något åt.Sen kan vi börja att fundera på vad kan vi göra och börja resan.

 

Att inte göra något kommer att gröpa ur oss inifrån sakta men säkert, för genom att ha vetskap har vi ansvar och med ansvar kommer handling. Vänder man bort sitt ansikte och förtränger det så skadar vi oss själv, brutalt beskrivet men jag kan inte se det på något annat sätt.

 

T.Falk