Get Adobe Flash player
Sök
Konsumtion
1.5 Stay a Live. The Windows Of opportunty is Closing
JoomlaWatch Users


Förberedelser för en ny tid

Ja jag vet den här hemsidan innehåller just en hel del av de problem vi står inför och väldigt lite i vad som går att göra. Ska börja balansera upp det, och nej det handlar inte om att flytta ut på landet och äta morötter eller att sopsortera. Varsågoda jag lovar att det är inte det man får läsa i vanliga fall

 

 

Att ställa om sitt liv är att förberedda sig för förändringar. Om nån nu tror att vi har gott om tid så ska jag göra er besvikna för det har redan börjat och pågått en längre tid. Vårt samhälle är just nu under förändring från ett tillväxtsamhälle till ett samhälle som inte växer längre och kan inte göra det på grund av allt det som jag beskrivit på denna hemsida.

Greppbart nej knappast, låt mig göra en jämförelse. När romarriket föll så tog det närmare hundra år och det förföll ute i periferin inte i Rom. De levde en hel generation människor och lite till under dess förfall många helt ovetande om att det skedde. Saker sker bara snabbt på film, vekligheten bjuder på något helt annat. Om vi låt säga skulle kunna förflytta oss hundra år framåt i tiden och se bakåt i tiden och säga, då började vårt samhälle så som vi känner det att förfalla så skulle förmodligen datumet när det skedde vara betydligt tidigare än vad vi skulle idag gissa oss till. Vi lever mitt i det och har inte förmågan att se helheten, vilket för all det är positivt.

Men om vi nu lever mitt i en period där vårt samhälle håller på att förändras hur förbereder man sig för det? Tänk efter vad är mest troligt i vad som kommer att ske? Tillväxten avstannar vad betyder det för dig?

För mig betyder det inga skulder för de bromsar min handlingsfrihet till förändring. Transporter blir dyrare, avvänj utnyttjande av bil, anpassa livet efter att inte kunna resa långa sträckor varje dag.

Ändra livsstilen så att du kan kraftigt gå ner i inkomst, helst minst med 30% omgående och långsiktigt 50%. Ändra kosten till en mer lokalproducerad kost.

Ha kul, jätte viktigt, gå ut och ät, gå på teater, se film, gå på krogen, träffa vänner, skaffa nya, ät nyttigt inte för att det är just nyttigt utan för att det är godare NJUT!!! Akta dig för att köpa saker som fortsätter att kosta efter du har köpt dem. Sluta köpa massa prylar. Ägandeglädjen är så kort och kostar så mycket resurser och det just det vi har ont om.

Det var inte så farligt eller hur? Svårt ? Jo det är svårt inte alls så lätt som att sitta här och skriva om det, men tro mig det går för jag har gjort det ! Det tar tid, lång tid men faktum  skulle ALDRIG vilja ha det o gjort.

T.Falk